Vannak pénzügyei?

 

Sokan - gondolván, hogy már megint egy ügynök, aki rám akar sózni valamit - kezdi így: "nekem nincsenek pénzügyeim"!

Nagyon hamar kiderül, hogy tévednek!

Biztosítás (élet, vagyon, nyugdíj…), autolízing/részlet, kötelező, casco, hitel, befektetés, állandó (rezsi) költségek fizetése, részletre történő vásárlás, takarékbetét, bankbetét, bankszámla, átutalás, hogy csak a leginkább közismerteket említsem.

Nehezen képzelhető el, hogy sok olyan ember élne, akinek ezek közül egyikkel sem volt még dolga, vagy nem lesz!

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy hirtelen is lehet szükségünk akkora összegre, amely nem áll rendelkezésünkre (betegség, munkahely elvesztése, katasztrófa...).

Kérjünk kölcsön? Hitelt vegyünk fel? Honnan?

Milyen jó lenne, ha a jövőt pénzügyi szempontból láthatnánk előre, és készülhetnénk rá ugye? Éppen erre való egy jó pénzügyi tanácsadó!

Volt, van, lesz!

1991-ig:

Alig néhány évvel ezelőtt egyszerű volt a helyzet: OTP, vagy OTP. Esetleg mind az egy bank. (pénzügyi tanácsadó egy se!)
Ma:
600-700 pénzintézet, mindegyiknél 15-20 féle pénzügyi szolgáltatás (hitel, biztosítás, befektetés). Pénzügyi tanácsadó, mint a tenger!
Holnap:
Az EU közös valutarendszerébe belépve hány ezer pénzintézet kínálatai közül választhatunk majd?
Mi a teendő?
Hogy döntsük el, melyik konstrukció (melyik befektetés, melyik hitel, melyik biztosítás), melyik ajánlat a legjobb számunkra?
 
Van két "biztos", és egy jó módszer!
1. Kérjük el az összes pénzintézet ajánlatát, végezzünk el néhány év alatt egy rakás pénzügyekkel foglalkozó iskolát, majd egyenként kezdjük el elemezni, egymáshoz hasonlítani az összes ajánlatot, majd az unokánk befejezi...
2. Keressünk egy olyan jó barátot, aki minden pénzintézet minden ajánlatát 100%-osan ismeri, és egyszerre befektetés, hitel és biztosítás specialista. Ilyen ember nincs!

 

A jó módszer:

Meg szoktam kérdezni a beszélgetés elején leendő ügyfelemet, hogy van e fodrásza, fogorvosa, könyvelője, hölgynél nőgyógyásza…. Amennyiben van, nyilvánvaló, hogy bízik benne, különben nem bízná rá frizuráját, fogait, könyvelését, nőknél….na jobb ebbe nem belemennem. Szóval senki nem megy el orvosi egyetemre, ha fáj a foga, hanem a fogorvosát keresi fel.

Tehát a jó módszer nem más, mint hogy legyen saját pénzügyi tanácsadója, akiben megbízik!

(Azt, hogy bennem miért bízhat meg, azokból a hírlevelekből fogja megtudni, melyekre 2 oldallal később feliratkozhat)
Szerényen itt csak egy e-mail címet ajánlok figyelmébe: vajtho@vajtho.hu

Vajthó Gábor

Elérhetőségem:

http://www.vajtho.hu

vajtho@vajtho.hu

Letölthető!!

Milyen a valódi személyes
pénzügyi tanácsadó?

Aktuális!

A legújabb pénzügyi hírek, lehetőségek!

 

Érdeklik a konkrétumok

és a részletek?

Itt vannak!